НЕЇЖПАПА ВИСТУПАЄ ЗА УНІФІКАЦІЮ МОРСЬКИХ АРТСИСТЕМ

Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа виступає за уніфікацію морських артсистем.

Про це 7 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на його заяву в ефірі 7 каналу.

Це позитивно впливатиме на обслуговування артилерійських систем, закупівлю боєприпасів до них, з подальшим зберіганням та обслуговуванням.

Контрадмірал Олексій Неїжпапа розказав, що в Україні зараз відсутнє виробництво морських артилерійських систем та боєприпасів до них.

Тому треба нам вирішувати, що це буде за артилерія, вона повинна бути єдина, стандартизована, щоб у нас не було різних калібрів, різні кораблі з різним обладнанням, щоби вона була уніфікована, – сказав у на підсумках року Командувач ВМС ЗС України.

Нагадаємо, що патрульні катери типу Island, які США передадуть ВМСУ цього року, надійдуть з бойовими модулями американського виробництва.

Додатково на борту будуть встановлені корабельні системи американського виробництва.

Тобто окрім відновлення всіх корабельних систем під час обслуговування у США, передбачається встановлення 30-мм гармати MSI Seahawk A2 та протитанкового ракетного комплексу.

У цей же час наявні на озброєнні два катери типу Island ВМС ЗС України – «Слов’янськ» та «Старобільськ», планується оснастити радянською 30-мм шестиствольною артустановкою АК-306 і торпедами СЕТ-72, а загальний бюджет модернізації обох катерів може скласти до 130 млн гривень (на сьогодні це близько 4,6 млн доларів США).

Окрім патрульних катерів типу Island Військово-Морські Сили ЗС України отримають в рамках матеріально-технічної допомоги від США катери Mark VI з бойовими модулями MSI Seahawk A2.

Загалом передбачається передача 6 таких нових катерів безкоштовно, два з яких Міноборони США вже замовило, а ще 10 одиниць Україна може придбати за опціоном.

 

Поделиться публикацией