БОЛГАРІЯ ТАКИ ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ ПРО ПЕРЕДАЧУ УКРАЇНІ МІГ-29. ЯКІ УМОВИ

У Болгарії підтвердили, що ведуть переговори про передачу Україні МіГ-29. Але країна на це піде за умови отримання замість них нових літаків. Крім того, у міністерстві оборони Болгарії наголосили, що безкоштовно передавати винищувачі Києву не збираються. Наразі Болгарія має 16 винищувачів МіГ-29, причому лише шість із них у робочому стані. Через санкції Євросоюзу проти Росії Болгарія більше не може отримувати технічну допомогу, зокрема і для цих літаків, від Росії. Зазначається, що про переговори Болгарії з західними союзниками з приводу можливої передачі літаків Україні повідомлялося в секретних документах Пентагону, які опинилися днями у вільному доступі в соцмережах.

Також видання наголошує, що у разі, якщо Болгарія таки вирішить передати Україні свої МіГ-29, то як мінімум на півтора року залишиться взагалі без винищувачів. Річ у тому, що партія F-16, замовлених у США, прибуде лише 2025 року.

Нагадаємо, президент Болгарії Румен Радєв неодноразово висловлювався проти постачання зброї Україні.

2 квітня у країні відбулися вибори – п’яті за рахунком менш ніж за два роки – і новий уряд ще не сформований. Проте відомо, що проросійська партія «Відродження», яка виступає проти введення в країні євро, має успіх хоча б тому, що опоненти не поспішають створювати коаліцію.

Поделиться публикацией