ДАНІЯ ПЛАНУЄ НАСТУПНОГО МІСЯЦЯ ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ САМОХІДНІ АРТИЛЕРІЙСЬКІ УСТАНОВКИ CAESAR

Данія планує наступного місяця передати Україні самохідні артилерійські установки Caesar.

Про це 10 квітня ц.р. повідомив в.о. міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим у понеділок.

Українські військові вже освоюють ці 155-мм колісні САУ на данських полігонах.

“Ми сподіваємося, що артилерійські системи Caesar ми поставимо в Україну наступного місяця. Зараз вони перебувають на тренувальних полігонах у Данії”, – сказав Поульсен.

Також до літа Україна почне отримувати танки Leopard 1, які будуть поставлені у рамках спільного дансько-німецько-нідерландського проєкту з передачі танків ЗСУ.

“Щодо танків Leopard 1. Ще два місяці тому Данія підписала угоду з Німеччиною. Сподіваємося, що ми почнемо постачання танків до літа. Забігаючи на пів року вперед, в Україну буде можливо поставити близько 100 танків Leopard 1. І зможемо обговорювати постачання Leopard 2, яких у Данії не дуже багато. Будемо розглядати інші можливі шляхи передачі”, – зазначив Поульсен.

Він також додав, що важливо, щоб українські фахівці отримали навики з обслуговування та ремонту цього озброєння перед тим, як воно прибуде до України, і це буде опрацьовано.

“Наші артилеристи вже тренуються працювати на Ceasar. Також скоро ви почуєте, як в Україні гарчать танки з данським акцентом”, – зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

Поделиться публикацией