«АТЛОН АВІА» ГОТОВИЙ РОЗРОБЛЯТИ УДАРНИЙ БЕЗПІЛОТНИК В МЕЖАХ ФОРВАРДНОГО КОНТРАКТУ – ДИРЕКТОР ПІДПРИЄМСТВА

Приватне підприємство «Атлон Авіа» готове розробляти ударний безпілотник в межах форвардного контракту.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» зазначив директор «Атлон Авіа» Артем В’юнник.

За його словами, створений командою «Атлон Авіа» за власні оборотні ресурси перший в Україні ударний безпілотник (баражуючий дрон-камікадзе ST-35) не просунеться далі у випробуваннях, оскільки нині у підприємства оборотних ресурсів немає, а нове замовлення від Міноборони є тільки в перспективі.

«Однак якби в державі був запущений механізм форвардних контрактів, тобто під зафіксовану контрактом з Міноборони обіцянку замовника закупити певну партію, наприклад, 100 – 200 комплексів, за умови досягнення необхідних Генштабові ЗСУ характеристик, підприємство могло б знайти ресурси», — висловив переконання директор підприємства.

 

 

Говорячи про поточні роботі, А. В’юнник повідомив, що «Атлон Авіа» нині виробляє партію безпілотних коригувальників для артилерії ЗСУ. Він додав, що ця партія комплексів була закуплена Міноборони наприкінці 2019 року.

«Чекаємо на замовлення від Міноборони в межах затвердженого ДОЗ-20», — зазначив він.

А. В’юнник також поінформував, що команда «Атлон Авіа» чекає найближчим часом прийняття на озброєння в ЗСУ створеного підприємством безпілотного авіаційного комплексу «Фурія» для коригування вогню артилерії ЗСУ.

Поделиться публикацией