АРМІЯ ПОВИННА БУТИ ГОТОВА ДО ПОВЕРНЕННЯ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК ДО КОРДОНІВ — ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував відведення російських військ від українських територій під час свого візиту до адмінкордону з Кримом. Його слова цитує пресслужба ОП.

Про це 27 квітня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Президент зауважив, що те, що російські військові залишили українські кордони не означає, що вони не можуть повернутися.

«Дуже важливо як на передовій, так і в резерві бачити стан наших військових, стан нашої армії — технічний і психологічний. Це важливо для того, щоб розуміти: те, що війська відходять, не значить, що армія не повинна бути готовою до того, що може в будь-який момент бути повернення військ до кордонів нашої країни», — сказав глава держави.

 

22 квітня Росія оголосила про завершення «раптової перевірки боєготовності», під приводом якої стягувала війська до кордонів України.

Експерт з питань національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього Глен Грант вважає, що відведення військ не є поразкою Путіна: «По-перше, блокування Азова залишається. По-друге, він залякав США та змусив їх вивести два кораблі з Чорного моря та влаштувати йому саміт з Байденом. По-третє, росіяни завжди брешуть, тому не вірте Шойгу, що вони повертаються до баз – багато обладнання залишиться».

Російський лідер отримав від розгортання власні зиски: відпрацював готовність до великої мобілізації і готовність до війни С2 (командування та контроль), перевірив авіацію та флот, оцінив можливості української армії і силу рішучості українських політиків. Більша частина цього розгортання залишається готовою до швидкого відновлення і врахує вивчені уроки.

Поделиться публикацией