АВАКОВ ВИСЛОВИВСЯ ПРОТИ НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

Для запобігання поширення коронавірусу досить загального карантину.

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков впевнений, що на поточному етапі боротьби з епідемією коронавірусу немає ніякої необхідності вводити надзвичайний стан.

 

«Для забезпечення карантину нам цілком достатньо оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє у Києві та інших містах», — заявив міністр, якого 24 березня процитувала УП.

 

Він підкреслив, що для запобігання поширення коронавірусу досить загального карантину.

 

«Надзвичайний стан зараз не потрібен. Воно передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його введення може бути лише крайнім заходом», — підкреслив Аваков.

 

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль також заявив, що підстав для введення надзвичайного стану на всій території України на сьогодні немає.

16 березня Зеленський заявляв, що Україна «поки ще не дійшла до такої ситуації». Але не виключив введення НС, «якщо буде необхідно».

 

Згідно із Законом України «Про правовий режим надзвичайного стану», НС по всій території країни або в окремих місцевостях вводиться указом президента, яке потім повинна затвердити Верховна Рада. Пропозицію про введення НС подає Рада національної безпеки і оборони, а в окремих випадках – Кабінет міністрів.

 

На сьогодні режим НС введений в 10 регіонах України.

Поделиться публикацией