У ХОДІ ОСІННЬОГО ПРИЗОВУ НА СТРОКОВУ СЛУЖБУ ПРИЗВУТЬ 10 460 ОСІБ

У ході осіннього призову  на строкову службу призвуть 10 460 осіб у віці від 20 до 27 років.

Про це повідомила прес-служба Міноборони з посиланням на плани Генерального штабу Збройних сил України. Зокрема, в 2017 році до лав Збройних сил планується призвати 6360 осіб, в Національну гвардію України – 3500 осіб.

Генштаб ЗСУ поінформував, що до участі в АТО «строковики» залучатися не будуть. Призовні комісії працюватимуть до 30 листопада 2017 року, а до 28 листопада буде проходити відправка призовників до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань.

Термін служби призовників складе не більше 18 місяців. При наявності наукового ступеня спеціаліста або магістра – до 12 місяців.

Відповідно до закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», від строкової служби звільнені чоловіки старше 27 років і ті, хто визнаний непридатними для служби за станом здоров’я. Також не будуть призиватися ті, чий батько, мати, брат або сестра загинули або стали інвалідами під час проходження військової служби.

Відстрочку призову можуть отримати призовники:

  • хто утримує непрацездатних батьків або родичів;
  • у кого є одинока мати / батько, на утриманні яких знаходиться двоє і більше дітей;
  • хто має дитину віком до трьох років або самостійно виховує дитину старше трьох років (без матері);
  • у кого двоє і більше дітей або дитина-інвалід, вагітна дружина або дружина-інвалід, або чий брат покликаний на службу в цей же час;
  • сироти;
  • тимчасово непридатні за станом здоров’я;
  • студенти денної форми молодше 21 року;
  • підозрювані в скоєнні кримінальних злочинів або підсудні.

Педагоги, медики, поліцейські, сільські, селищні та міські голови, резервісти і священики звільняються від призову на строкову службу на період роботи за спеціальністю.

Ухилення від призову тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до трьох років (ст. 335 КК України).

Поделиться публикацией
-->