УКРАЇНА ТА ТУРЕЧЧИНА УКЛАЛИ НИЗКУ КОНТРАКТИ В ОБОРОННІЙ СФЕРІ

Під час візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва українські та турецькі компанії уклали 9 жовтня контракти в оборонній сфері, повідомляє прес-служба глави держави.

Хоча зміст контрактів не деталізується, відомо про співпрацю між двома країнами у галузі оснащення ЗСУ новими засобами зв’язку УКХ-ЗСУ, а також створення і виробництва боєприпасів і безпілотних авіаційних комплексів.

Зокрема, у травні ц.р. ДАХК “Артем” та ДП “Спецтехноекспорт”, що входять до складу Державного концерну “Укроборонпром”, співпрацюватимуть за програмою розвитку боєприпасів з турецькою Корпорацією машинної і хімічної промисловості (MKEK – Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu). Також у травні ц.р. ДП “Антонов”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, підписало Меморандум про співпрацю з Turkish Aerospace Industries (TAI) задля розробки та виробництва різних модифікацій безпілотних авіаційних комплексів, в тому числі й ударних, для потреб Збройних сил України.

Крім того, за підсумками переговорів і шостого засідання Стратегічної ради високого рівня підписали Спільну заяву і План дій щодо розвитку двосторонніх відносин між країнами на 2017-2019 роки.

Крім того, була підписана Міжурядова угода про внесення змін до Угоди про взаємне сприяння та захист інвестицій. Президент Туреччини Реджеп Ердоган також повідомив про плани збільшити взаємний товарообіг між Україною та Туреччиною до 10 мільярдів доларів на рік.

Поделиться публикацией
-->