СТАН ВИКОНАННЯ ДЕРЖАВНОГО ОБОРОННОГО ЗАМОВЛЕННЯ Є НЕЗАДОВІЛЬНИМ – ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВРУ

Стан виконання державного оборонного замовлення у 2017 році державними підприємствами, які входять до складу Державного концерну «Укроборонпром» та виконують програми, пов’язані з підвищенням обороноздатності і безпеки держави, що реалізуються із залученням кредитів під державні гарантії суб’єктами господарювання – резидентами України, є незадовільним.

Про це йдеться в листі голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Сергія Пашинського (датованого 3 жовтня 2017 року) президенту України Петру Порошенку, який оприлюднив тижневик «Дзеркало тижня» №42 (від 11 листопада 2017 року).

За інформацією Міністерства оборони України, яка була направлена до Комітету листом вих. № 220/6857 від 15.09.2017 року, станом на 01 вересня 2017 року загальна сума контрактів, укладених в межах зазначених програм із суб’єктами господарювання державного оборонного замовлення, які входять до складу ДК «Укроборонпром», складає 4,19 млрд. гривень. – інформує голова Комітету ВРУ.

Також у листі йдеться, що особливо незадовільним є стан постачання озброєння та військової техніки суб’єктами господарювання, які входять до складу ДК «Укроборонпром».

Комітет наголошує на тому, що наслідком зриву заходів, спрямованих на забезпечення Збройних сил України та інших військових формувань озброєнням та військовою технікою, в умовах проведення антитерористичної операції на Сході України та протидії збройній агресії Російської Федерації може стати послабленням обороноздатності держави.

Поделиться публикацией
-->