У ВМСУ ВИНИКЛА ПРОБЛЕМА З ОТРИМАННЯМ КАТЕРІВ В МЕЖАХ АМЕРИКАНСЬКОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ – ДЖЕРЕЛО В МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

У ВМСУ виникла проблема з отриманням двох катерів берегової охорони, які США мають намір передати Україні в межах американської військової допомоги. Про це інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело в Міноборони України. Зокрема, за словами співбесідника агентства, проблема виникла через необхідність проведення ремонту катерів, при чому американська сторона наполягає, щоб це відбулося безпосередньо на території США.

«Міноборони України не має можливості сплатити 10 млн доларів за ремонт двох катерів, які не знаходяться у бойовому складі ВМСУ – це не дозволяє зробити українське законодавство», — пояснив «ОПК» представник військового відомства. Для розв’язання проблеми, що виникла, потрібно домовитися із американською стороною щодо умовної передачі катерів Україні – на папері, щоб у подальшому українська сторона змогла вирішити питання ремонту цих катерів, — вважає співрозмовник.

Раніше фахівці ВМСУ зазначали, що для потреб ВМС України необхідно не менше трьох десятків катерів, здатних вести морські операції в прибережній зоні.

Поделиться публикацией
-->