ПРОБЛЕМА ПОСТАЧАННЯ ТАНКІВ «ОПЛОТ» НА ОЗБРОЄННЯ ЗСУ ПОЛЯГАЄ У ВІДСУТНОСТІ ПЕВНИХ КОМПОНЕНТІВ — ЕКСПЕРТ

Проблема постачання танків «Оплот» на озброєння Збройних сил України полягає у відсутності національного виробництва певних компонентів цієї бойової машини.

Про це заявив під час прес-конференції у ІА «Главком» «Нові українські оборонні розробки: погляд з Україні та ззовні» 26 жовтня директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Фахівець розповів, що танк «Оплот» був прийнятий на озброєння у 2009 році, нині він експортується до Тайланду, і раніше Міністерство оборони заявляло, що на озброєння Збройних сил України цей танк поступить цього року. Кксперт додав, що під час виставки «Зброя та безпека» міністр оборони Степан Полторак оголосив, що наразі відбувається процес підписання необхідних документів для забезпечення виробництва танку.

За словами С.Згурця, проблема виробництва полягає в тому, що деякі частини танку вироблялися в Російські Федерації, а для їх заміщення компонентами національного виробництва необхідно створити близько 10 нових підприємств.

С.Згурець впевнений, що це виробництво має бути абсолютно легальним та легітимним. «При будуванні танку для Тайланду ми можемо використовувати закордонні комплектуючі, які наша прийомка ігнорує, а коли ми робимо його на держзамовлення, військова прийомка несе відповідальність за кожний гвинтик і хоче мати документи, що будуть підтверджувати якість кожної деталі», вказав він, зазначивши, що для виконання цієї роботи необхідна тісна співпраця ХКБМ імені Морозова та заводу імені  Малишева.

Перші 10 танків будуть мати експериментальний характер, на них буде відпрацьовуватися поступова заміна всіх необхідних комплектуючих, – підсумував експерт.

«Одинадцятий танк цієї серії, як очікують у військовому міністерстві, повинен стати досконалим зразком для подальшого виробництва. За підсумками експертів новий танк буде готовий не раніше 2019 року, але це відбудеться швидше, ніж на полі бою з’явиться славнозвісна «Армата», — переконаний С.Згурець.

Поделиться публикацией
-->