КОЛИ ДЕРЖАВА ЗРОЗУМІЄ ЦІННІСТЬ ПРИВАТНИХ ВИРОБНИКІВ, ТОДІ ПОЧНЕТЬСЯ РОЗВИТОК ЕКОНОМІКИ – РОСТИСЛАВ СМУК

 

Державі насамперед треба зрозуміти, що основна її сила та перспектива у приватних підприємствах. Бо вони вкладають власні кошти у розвиток виробництва, дбають про новітні технології та випускають конкурентну продукцію. Таку думку у коментарі ІА «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив у ході 1 Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості генеральний директор науково-виробничого приватного підприємства «Спаринг-Віст Центр» Ростислав Смук.

«Спаринг-Віст Центр» є розробником та виробником відомого в Україні та у світі приладів і систем радіаційного контролю торгової марки «ECOTEST».

«Для мене особисто, Ростислава Смука – керівника і власника підприємства, буде певним маячком, коли держава нарешті змінить відношення до підприємців. Як тільки це станеться, в Україні почнуться зміни – укріплення, розвиток економіки», — зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, зараз приватні компанії, які працюють на потреби оборони, від розробок до постановки виробу на озброєння все роблять за власний кошт. А потім часто цей продукт так й не закуповується у рамках держоборонзамовлення.

«Ми зіткнулися із подібною ситуацією. «Спаринг-Віст Центр» за роки свого існування розробив і серійно виготовив понад 35 виробів — засобів радіаційного контролю і систем. Ми змушені були переключитися на іншу продукцію воєнного призначення, оскільки шість виробів із засобів радіаційного контролю, які поставлені нами за 15 років на озброєння, не купувалися чи купувалися одиницями», — розповів ІА «ОПК» Ростислав Смук.

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией
-->