В ОДЕСІ ЗБИРАТИМУТЬ АМЕРИКАНСЬКІ ГЕЛІКОПТЕРИ

Ліцензійну збірку американських вертольотів Bell UH-1 Iroquois почнуть на Одеському авіаційному заводі.

Про це 26 лютого ц.р. повідомив портал «Думская»», посилаючись на повідомлення генерального директора державного концерну «Укроборонпром» Юрія Гусєва.

За його словами, виробництво розмістять в одному з цехів заводу, а перший борт повинен бути зібраний до 30-річчя Незалежності України, тобто влітку 2021 року.

«Організація виробництва вертольотів зараз знаходиться на завершальній стадії. Проект фінансується за рахунок інвестиційних коштів », — зазначив він.

Директор авіазаводу Віталій Юхачов підкреслив, що «Ірокез» — багатоцільовий вертоліт. Він може бути і транспортним, і пасажирським, а при наявності підвісного озброєння — ударним.

Прототип «Ірокеза» здійснив перший випробувальний політ в жовтні 1956 року. Бойові можливості машини повністю розкрилися під час війни у ​​В’єтнамі, куди вони прибули в 1962 році. Вертольоти використовувалися для доставки спецпідрозділів, рішення транспортних завдань і навіть в ударному варіанті для нанесення ударів по партизанам.

Вертолітний атака у виконанні UH-1 показана у фільмі Френсіса Форда Копполи «Апокаліпсис

«Ірокез» брав участь практично у всіх війнах останніх п’яти десятиліть. Зараз він знаходиться на озброєнні більш ніж 70 країн світу, включаючи США і ФРН.

Машина постійно модифікується, створено близько тридцяти модифікацій, є сучасні варіанти, зокрема для ВПС Канади з двома двигунами — CH-135 Twin Huey.

 

Поделиться публикацией