ПЕНТАГОН ПІДРАХУВАВ, СКІЛЬКИ РФ ВЖЕ ВТРАТИЛА СОЛДАТІВ У ВІЙНІ

Проаналізувавши витік даних Міністерства оборони США, журналісти видання Economist дійшли висновку, що Росія могла втратити у війні в Україні від 462 до 728 тисяч військових. Це перевищує кількість російських військових, які готувалися до вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Автори зазначають, що їхні підрахунки базуються на витоку документів з американського оборонного відомства. Згідно з припущеннями журналістів, на кожного ліквідованого в бою росіянина припадає близько трьох-чотирьох поранених.

Видання додає, що, за оцінками неназваних французьких і британських посадовців, до травня 2024 року близько 500 тисяч росіян були важко поранені або ліквідовані.

Серед тих, хто зазнав найбільших втрат — росіяни у віці від 35 до 39 років. За весь період вторгнення в Україну було знищено до 27 тисяч людей з цієї вікової групи. Водночас у відсотковому відношенні найсерйознішими виявилися втрати чоловічого населення РФ у віці від 45 до 49 років.

Загалом втрати РФ в Україні з 2022 року перевищують кількість втрат у всіх її війнах після Другої світової заразом. Однак це навряд чи вплине на забезпечення російської армії живою силою в коротко- та середньостроковій перспективі, пишуть журналісти. Адже ще в червні New York Times писала з посиланням на підрахунки американських чиновників, що РФ здатна набрати від 25 до 30 тисяч солдатів на місяць.

Поделиться публикацией