НА МІГ-29 ПС ЗСУ ІНТЕГРУВАЛИ РАКЕТИ-ПРИМАНКИ АМЕРИКАНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

На українські винищувачі МіГ-29 інтегрували ракети-приманки ADM-160 MALD для ефективності проходження ППО супротивника.

Наявність в Україні ракет ATACMS означає, що приманки АDM-160 MALD можна використовувати у поєднанні з ними та ракетами Storm Shadow/SCALP-EG для підвищення ефективності проходження російської протиповітряної оборони. «Чим більше ударних можливостей отримує Україна, тим менш ефективною є інтегрована мережа протиповітряної та протиракетної оборони Росії», — зазначив Колбі Бадхвар.

Вперше про застосування приманок АDM-160 MALD стало відомо у 2023 році. Торік у травні в центрі окупованого Луганська стався вибух. Поруч із місцем вибуху було виявлено залишки авіаційної ракети-приманки АDM-160 MALD.

Авіаційна ракета-приманка MALD (Miniature Air-Launched Decoy) розроблена 2003 року американською корпорацією Raytheon. ADM-160 MALD у всіх модифікаціях фактично є авіаційною крилатою ракетою. Від бойової зброї вона відрізняється використанням спеціального корисного навантаження за допомогою засобів постановки перешкод – активних чи пасивних, залежно від модифікації та виконання. ADM-160B має автопілот, що виконує заздалегідь закладену польотну програму. Використовуючи супутникову навігацію, воно спрямовує ракету заданим маршрутом.

Поделиться публикацией