У США ЗБІЛЬШАТЬ ВИРОБНИЦТВО СИСТЕМ STINGER ТА JAVELIN

Американський Конгрес ініціював поповнення військових резервів, перш за все, це стосується переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger та переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin.

«Виробництво найважливіших ракетних систем Stinger та Javelin може бути збільшено. Це дозволить Сполученим Штатам поповнити свої арсенали після відправлення тисяч систем до Східної Європи для підтримки України», — помічник міністра армії США із закупівель, логістики та технологій Даг Буш в інтерв’ю Defense News.

Америка постачає в Україну переносні зенітно-ракетні та протитанкові ракетні комплекси від початку війни в Україні. Військова допомога, яку оголосило американське керівництво 16 березня, передбачає надання 800 систем Stinger і 2000 систем Javelin. Проте українське керівництво зробило запит на збільшення кількості зенітно-ракетних та протитанкових комплексів до 500 одиниць щодня.

У зв’язку з цим виникла необхідність поповнити американський військовий резерв зенітно-ракетних та протитанкових комплексів, шляхом збільшення виробництва.

«Я думаю, справді це дві можливості для армії швидко рухатися вперед, і Конгрес хоче, щоб ми поповнили ці запаси. Думаю, ми зможемо це зробити», — додав Буш.

Керівник відділу закупівель, логістики та технологій США наголосив, що важливу роль в ефективному веденні воєнних дій займає логістика, і війна в Україні це зайвий раз довела.

Раніше Україна внесла зміни до списку військової допомоги, яку хотіла б отримувати від США. В цьому переліку є засоби ППО, авіація, Stinger та Javelin.

Поделиться публикацией