ІСНУЮТЬ СУТТЄВІ ПРОБЛЕМИ В КАДРАХ В СЕКТОРІ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ – ЗАСТУПНИК МІНІСТРА МЕРТ БРОВЧЕНКО

На сьогодні існують суттєві кадрові проблеми у сфері безпеки і оборони, зокрема у питанні кадрів для напрацювання та реалізації оборонно-промислової політики держави.

Про це під час круглого столу в Торгівельно-промисловій палаті 29 травня ц.р. повідомив заступник міністра Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко. За його словами, як приклад, у нього існує 8 із 11 вакансій у сфері управління підприємствами космічної галузі, але їх ніхто не бажає посідати. Одна з причин, за його словами, це — проведення конкурсів на заміщення окремих посад.

Крім того, в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» джерело в Адміністрації Президента України поінформувало, що існує проблема кадрів не тільки у сфері ОПК, а загалом глобальна кадрова проблема у сфері безпеки і оборони. Зокрема, він, згадуючи департамент МЕРТ, яким керує Юрій Бровченко, додав, що окрім космосу, у нього є 27 вільних вакансій на сферу ОПК. Це, за словами співбесідника «ОПК», свідчить про недосконалу систему підбору та залучення професійних кадрів у сферу безпеки і оборони. Він також підтвердив, що дійсно однією з проблем є проведення конкурсів на заміщення таких вакансій.  Він вважає, що на  сьогоднішній день для успішного початку роботи оборонної-промисловості України потрібно, що б відбулася синхронізація кадрів, тобто їх робоча і конструктивна взаємодія на рівні 5 відомств, а саме Адміністрація Президента України, Рада національної безпеки і оборони України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Міністерство оборони України (на рівні заступника міністра з озброєнь) та ДК «Укроборонпром».

Поделиться публикацией