«ІСКРА» СТВОРИТЬ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ РАДАР, ЯКИЙ СЬОГОДНІ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЛИШЕ ДВІ КРАЇНИ – Ю. ПАЩЕНКО

Ряд новітньої техніки треба доповнити багатофункціональними радарами, які  мають функцію оглядового радара, контрбатарейного, і радара для радіокорекції засобів ураження — три функції в одному. Такі радари сьогодні реально виготовляють лише дві країни — це світові лідери.

Про це в інтерв’ю порталу Арміяinform повідомив директор КП «НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

Також із інтерв’ю стало відомо, що такий аванпроєкт на «Іскрі» вже давно завершили. «Наразі працюємо над його окремими системами, і я переконаний, що такий апарат буде створений. Він надзвичайно важливий, стратегічно важливий для ЗСУ», — пояснив він.

«Ми розуміємо, що світ рухається в бік технічної кібернетики. Моєю освітньою спеціальністю є розробка робототехнічних систем і комплексів. Безумовно, я відслідковую такі речі, тому «Іскра» тут не буде пасти задніх — можу вас у цьому запевнити. Сьогодні приглядаємось до таких дистанційно керованих платформ, які можна буде використовувати в майбутньому. Найголовніше — захистити особовий склад, найбільша цінність — це людина. До речі, розробляючи наші сучасні радари, ми дбаємо, щоб вони були найменш вразливі, і пропонуємо свої відповідні технічні засоби. МОУ нас чує, і відповідна дослідно-конструкторська робота у 2021 році має відбутися. Для того, щоб захищеність наших радарів від протирадарних засобів ураження була найвищою. Ми теж мріємо і прагнемо цього та рухаємось у цьому напрямку», — підсумував співбесідник

Поделиться публикацией