ІЗРАЇЛЬ ПРИЗВЕ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КАРАНТИНУ 2500 РЕЗЕРВІСТІВ

На прохання Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю міністр оборони Нафталі Беннет дозволив призов 2500 резервістів ЦАХАЛ (Армії оборони Ізраїлю) для боротьби з поширенням коронавирусу. Одночасно було призвано близько 700 резервістів Служби тилу (СТ), які приєдналися до співробітників МАДА (Служби швидкої допомоги), що відповідає на телефонні дзвінки населення.

Як повідомила 23 березня російська «Независимая газета», у ЦАХАЛ готуються до екстремальних сценаріїв допомоги цивільному населенню у випадках охоплення пандемією значних груп і оголошення тотального карантину. На цьому етапі ізраїльські військові адаптовані до ситуації поширення COVID-19 інструкцією, що діє при руйнівних землетрусів. У разі необхідності така інструкція дозволяє урядовим структурам скористатися будь-якими транспортними засобами та об’єктами нерухомості.

Армійське командування розглядає варіант прискореного будівництва похідних лікарень за прикладом Китаю. У розпорядження уряду можуть бути надані армійські продуктові, медичні та речові запаси. Військові передали в розпорядження Міністерства охорони здоров’я два військових будинки відпочинку і військовий санаторій, відомий як «будинок видужуючих». За словами командувача СТ генерал-майора Таміра Ядая, ЦАХАЛ в найкоротші терміни підготував готелі в Тель-Авіві та Єрусалимі до прийому хворих. У кожному готельному комплексі 500 номерів, в одній кімнаті можуть розміститися два пацієнта. Таким чином, готелі в змозі прийняти 2 тис. пацієнтів.

Поделиться публикацией