ШІСТЬ МОДЕРНІЗОВАНИХ ТАНКІВ ПЕРЕДАНО ЗСУ У ЛЬВОВІ

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало для потреб Міноборони чергову партію з 4 одиниць танків Т-64 та 2 одиниць танків Т-72, та успішно завершило контракт під державні гарантії з Міноборони України.

Про це 7 травня ц.р. повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

«Частину бронетехніки нам довелось відновлювати в умовах карантинних обмежень, проте ми в стислі строки здійснили всі необхідні заходи щодо недопущення поширення коронавірусу на ЛБТЗ, як результат, нам вдалося якісно організувати роботу та вчасно передати військовим бронетехніку», – наголосив директор ДП «Львівський БТЗ» Віктор Андрощук.

Керівник підприємства також розповів, що паралельно з виконанням державного оборонного замовлення, конструкторсько-технологічне бюро підприємства працює над освоєнням капітального ремонту та модернізацією інших видів гусеничної бронетехніки, таких як танк Т-80, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-2 та БТС-4.

«Це тривалий та трудомісткий процес освоєння нових видів техніки, але ми ставимо собі амбітні завдання – освоєння ремонту та модернізації всіх видів бронетехніки на гусеничному ходу, які є на озброєнні у Збройних Силах України. Ми працюємо та накопичуємо свій потенціал і нам дуже важливо безперебійно мати наступні державні замовлення аби, по-перше, зберегти унікальний колектив професіоналів на робочих місцях, а по-друге, і надалі нарощувати потужності роботи підприємства для збільшення обороноздатності нашої держави», – зазначив Віктор Андрощук.

Нагадаємо, Львівський бронетанковий завод – державне підприємство з 76-річним досвідом роботи, яке займається не тільки ремонтом, але і виготовленням бронетехніки, а саме: виготовлення броньованих пожежних машин ГПМ-72 та ГПМ-54, броньованих ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ «Лев» та БРЕМ «Зубр» та тактичної броньованої колісної машини «Дозор-Б».

Також підприємство здійснює капітальний ремонт і модернізацію танків Т-72, Т-64 та Т-55 і низки спеціальних інженерних машин, таких, як броньована машина розмінування БМР-2 та інженерна машина розгородження ІМР-2.

Підприємство входить у п’ятірку найбільших платників податків області та забезпечує роботою понад 700 працівників, середня заробітна плата за перший квартал 2020 року становить понад 16 600 грн. що є майже на 70% більше середньої заробітної плати у Львівській області за той самий період.

Поделиться публикацией