ШОЛОМ ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ ДЛЯ ВИНИЩУВАЧА СУ-57 ПРОХОДИТЬ ВИПРОБУВАННЯ

Шолом з елементами доповненої реальності, який допоможе льотчикам російського винищувача п’ятого покоління Су-57 в керуванні літаком і наведенні зброї на ціль, проходить випробування.

Про це повідомив портал ТАСС, посилаючись на в прес-службу Об’єднаної авіабудівної корпорації (входить в Ростех).

«В даний час проходить випробування нашоломну система цілевказівки та індикації, інтегрована в захисний шолом льотчика для літака Су-57. Ця система забезпечує індикацію на скло захисного забрала шолома льотчика прицільної символіки для застосування різних видів авіаційних засобів ураження, індикацію пілотажної інформації, а також висновок відеозображення закабинном простору від телевізійних і тепловізійних датчиків «, — сказали в ОАК.

Таким чином, льотчик зможе бачити закабинном простір вночі і в складних метеоумовах, а також при виконанні складних маневрів, тобто зможе бачити крізь власний літак.

Винищувач п’ятого покоління Су-57 призначений для знищення всіх видів повітряних, наземних і надводних цілей. Літак має надзвукову крейсерську швидкість польоту, внутріфюзеляжное озброєння, радиопоглощающую покриття (технологія «стелс»), а також новітній комплекс бортового обладнання.

До кінця 2024 року Повітряно-космічні сили РФ отримають 22 таких винищувача. Всього ж, згідно з державним контрактом з її дочірньою компанією «Сухий» «КнААЗ ім. Ю. А. Гагаріна», до 2028 року передбачена поставка 76 Су-57. Контракт на виробництво великої партії винищувачів за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна був підписаний в ході форуму «Армія-2018».

 

 

Поделиться публикацией