ШВЕДСЬКИЙ УРЯД НАДАСТЬ УКРАЇНІ НОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ

Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що шведський уряд надасть Україні новий пакет допомоги

Про це 29 серпня ц.р. повідомила «Європейська правда».

Інформується, що загальна сума нової допомоги – мільярд шведських крон (близько 100 млн доларів).

“Ми не можемо дозволити Росії виграти цю несправедливу і невиправдану війну. Ви захищаєте себе і свою країну, але ви також захищаєте наші спільні європейські цінності і заснований на правилах міжнародний порядок”, – сказала Андерссон.

“Для нас честь і обов’язок підтримати вас. Тому мій уряд надасть Україні новий пакет допомоги у розмірі один мільярд шведських крон, тобто приблизно 100 мільйонів доларів”, – заявила вона.

За словами прем’єрки, половина пакета – це військова підтримка України, яка передбачає зброю, про яку просив український уряд.

“Друга частина спрямована на підтримку української економіки, стійкості та відновлення”, – додала вона.

У свою чергу, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав шведський уряд надати більше зброї Україні для боротьби з російським вторгненням.

За його словами, Україна просить Швецію надати самохідні артилерійські установки Archer, переносні зенітно-ракетні комплекси RBS 70, додаткові боєприпаси для артилерії.

“Як би дивно це не звучало, найкращий спосіб зберегти людські життя, в тому числі життя цивільних, і більше український міст від руйнувань, це надати Україні більше зброї для протидії російській агресії”, – додав Кулеба.

Поделиться публикацией