ЧЕРЕЗ САНКЦІЇ США РОСІЙСЬКИЙ ОБОРОННИЙ СЕКТОР ВТРАТИВ КОНТРАКТИ НА СУМУ ПОНАД 3 МЛРД. ДОЛ. — ДЕРЖДЕП

У Держдепі також наголосили, що вводитимуть санкції і проти тих, хто продовжуватиме співпрацю з РФ в оборонному секторі.

Росія втратила контракти на суму понад 3 мільярди доларів після запровадження нових санкцій у рамках закону «Про протидію противникам США за допомогою санкцій» (CAATSA), заявила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт.

«Деякі країни припинили закупівлі певної продукції і товарів. Ми вважаємо, що ми змогли зупинити транзакції на більш ніж 3 мільярди доларів. Припинення таких угод, по суті, є покаранням. Чому? Тому що це означає, що менше грошей іде в російський бюджет. Таким чином, це можна вважати успіхом в частині притягнення Росії до відповідальності», — сказала Нойерт.

Офіційний представник Держдепартаменту також додала, що США попередили країни по всьому світу про закон, що передбачає розширення антиросійських санкцій, і застерегли від укладення контрактів із російськими підприємствами оборонно-промислового комплексу. Нойерт додала, що США будуть вводити санкції проти країн, осіб і організацій, які будуть проводити транзакції, що суперечать означеному закону.

29 січня 2018 г., відбувся закритий брифінг для представників верхньої палати Конгресу США. Адміністрація президента доповіла щодо застосування санкцій проти Росії  в рамках «Закону протидії противникам Америки через санкції». Відповідно до закону передбачається застосування санкцій проти тих, хто «реалізує суттєві транзакції з російськими секторами оборони та розвідки, якщо вони не зможуть суттєво скоротити ці угоди».

 

26 січня, США оприлюднили розширений список осіб і організацій Росії, а також окупованих територій України, на яких поширюються санкції.

Поделиться публикацией