ЧЕРГОВА ПАРТІЯ ПОВНОПРИВІДНИХ ВАНТАЖІВОК «БОГДАН 6317» НАДХОДИТЬ У ЗСУ

В рамках виконання державного оборонного замовлення, на  Черкаському заводі компанії «Богдан Моторс» виготовлено чергову партію сучасних всюдиходів «Богдан 6317», які незабаром надійдуть у війська. Таку інформацію повідомляє Військовий навігатор України 7 червня ц.р.

«Богдан 6317» – сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність — 280 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам давно відмовитися від складових російського виробництва по всій лінійці продукції.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

«Богдан 6317» поступово замінить «Урал-375», «Урал-4320», «ЗіЛ-131» та військові модифікації КАМАЗ-ів, які були спроектовані ще у 60-70-х роках минулого століття і випускалися тривалий час. Виробництво переважної більшості радянських військових автомобілів (окрім автомобілів КРАЗ) залишилося на території країни-агресора, тож виходячи з реалій сучасності, забезпечити вітчизняне військо сучасною автомобільною технікою повинен саме вітчизняний виробник.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у частинах Міністерства Оборони України успішно завершилися визначальні відомчі випробування автомобіля «Богдан 63172». І за їх результатами нова модифікація автомобіля «підтвердила належний технічний рівень підготовки автомобіля, який забезпечує виконання покладених на нього завдань». Відтак цей трьохосний повнопривідний автомобіль було рекомендовано «допустити до експлуатації в Збройних Силах України в особливий період».

Сьогодні асортимент продукції, що випускається на черкаському заводі «Богдан» включає виробництво за кількома напрямками.

По-перше – це вантажні автомобілі Богдан-МАЗ, випуск яких налагодили у 2017 році. Автомобіль отримав індекс 63172 і призначений для потреб Збройних сил України та комплектується двигуном виробництва компанії WeichalPower (Китай).

Також на заводі освоїли виробництво броньованої техніки – бронеавтомобіля власної розробки корпорації Богдан – Барс-8, створеного на шасі Dodge Ram. Також у планах заводу поставити на потік армійську вантажівку 4х4, яка повинна замінити в армії ГАЗ-66. За словами представників підприємства, таку вантажівку повинні показати вже влітку цього року, пише autoconsulting.com.ua.

Новим масштабним напрямком для «Богдан Моторс» стало виробництво позашляховиків для армії. Вони випускаються у двох модифікаціях: санітарний Богдан 2251 і командирський Богдан 2351.

Позашляховики Богдан доопрацьовані під потреби ЗСУ силами конструкторів заводу.

 

Поделиться публикацией