У ЦЬОМУ РОЦІ ДО ЗСУ ПОСТАВЛЕНО ПОНАД 650 ЗРАЗКІВ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

В 2018 році до Збройних сил України було поставлено близько 650 зразків озброєння та військової техніки. Про це повідомляють у прес-центрі Міністерства оборони України, з посиланням на виступ  заступника директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковника Владислава Шостака під час брифінгу.

Міністерством оборони України здійснюються заходи щодо забезпечення потреб Збройних Сил у новітньому та модернізованому озброєнні, військовій та спеціальній техніці, у першу чергу частин, які виконують бойові завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

— У 2017 році прийнято на озброєння 21 зразок озброєння та військової техніки. Крім того, у минулому році за державним оборонним замовленням закуплено та надійшло до Збройних Сил України понад 2600 зразків новітнього та модернізованого озброєння та військової техніки та близько 27 000 боєприпасів, — розповів полковник Владислав Шостак.

 

— У 2018 році до Збройних Сил України поставлено понад 650 зразків озброєння та військової техніки, керовані засоби ураження. Це зокрема, бойові машини піхоти, автомобільна техніка, артилерійські системи, автоматичні гармати, радіотехнічні засоби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби зв’язку, — підкреслив офіцер.

За словами представника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України у 2018 році планується завершити розроблення модернізованої реактивної системи залпового вогню та озброїти їх новітніми високоточними ракетами, рухомого автоматизованого командного пункту підрозділів ППО та авіації, модернізованого переносного зенітного ракетного комплексу та командно-штабної машини на базі БТР та БМП.

Поделиться публикацией