ЦДАКР ВИСТУПИВ СПІВЗАСНОВНИКОМ НОВОГО БЕЗПЕКОВОГО ІНСТИТУТУ

11 червня об 11:00 в Укрінформі (вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбудеться перша прес-конференція Українського інституту безпекових досліджень на тему: «Ключові виклики для України у сфері безпеки та експертне бачення їх вирішення».

Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) виступив одним із співзасновників Українського інституту безпекових досліджень (УІБД) – нової аналітичної структури, що має намір об’єднати зусилля вітчизняних та закордонних громадських організацій, а також окремих експертів – з метою прискорення реформування українських сил оборони та оборонної промисловості. Крім того, всіляко сприяти розвитку усіх безпекових структур Української держави.

Іншими співзасновниками УІБД стали Інформаційно-консалтингова компанія Defense Express та Центр з питань публічного управління та адміністрування «КУБ». Головою Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень погодився стати перший віце-президент Національної академії наук України, академік Володимир Горбулін, який був першим секретарем Ради національної безпеки і оборони України (1995 — 1999) та створив з РНБОУ потужний аналітичний центр підготовки державних рішень. До складу Наглядової ради увійшли відомі профільні фахівці (http://www.ussi.org.ua).

Фахівці неурядового сектору у галузі безпеки об’єдналися для оперативного визначення критичних для України ризиків у сфері безпеки і оборони, надання владним безпековим структурам свого бачення першочергових дій для подолання наявних загроз. Серед іншого, експерти мають намір провести низку профільних досліджень, зокрема, ознайомити владу, експертні організації та громадськість із альтернативними підходами до розвитку сил оборони держави, нарощування оборонного потенціалу, подолання наявних проблем функціонування ОПК. А також створення оптимальної оборонно-промислової політики і умов для всебічного забезпечення безпеки України.

Поделиться публикацией