ХАРКІВСЬКИЙ «ЗАВОД ІМ. МАЛИШЕВА» ЗАЦІКАВЛЕНИЙ В ОТРИМАННІ ЗАМОВЛЕННЯ НА МОДЕРНІЗАЦІЮ СЕРБСЬКИХ ТАНКІВ

«Завод ім. Малишева» зацікавлений в отриманні замовлення на модернізацію 100 сербських танків.

Про це 10 жовтня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на сербське видання В92.

Як повідомляє сербське видання, під час Міжнародної виставки «Зброя та безпека 2019» у Києві сербський військовий аналітик Владе Радулович зустрівся з представниками державного підприємства з Харкова та обговорив з ними можливу модернізацію сербських танків такого типу.

Нещодавно в Сербії було оголошено про плани “відродження” 100 танків Т-55 за для формування стратегічного резерву Збройних сил, тому зрозуміло, що цьому питанню приділяється особлива увага, зазначає автор статті.

Заступник генерального директора ДП “Завод ім. Малишева” Дмитро Іваніцин наголосив на зацікавленості української сторони в цьому проекті.

“Наше конструкторське бюро має можливість капітального ремонту та глибокої модернізації танка Т-55. Окрім збереження поточного калібру 100 мм, існує можливість встановлення нової 125-мм гладкоствольної гармати, і, залежно від типу модернізації, потужність двигуна може бути збільшена”, – наголосив Дмитро Іваніцин.

Заступник директора також розповів про можливість оснащення танків сучасною системою керування вогнем. Окрім того, Іваніцин наголосив, що конструктори підприємства можуть запропонувати кілька різних варіантів модернізації не тільки танків, але й інших типів гусеничних транспортних засобів.

Владе Радулович зазначив, що під час бесіди з представниками Заводу було досягнуто домовленості про «співпрацю з Сербією, насамперед у галузі капітального ремонту та модернізації наших танків Т-55».

“Повернувшись до Сербії, я представлю збройним силам концепцію сучасного танка Т-55 з посиленим п’ятициліндровим двигуном в 850 кінських сил та із новою системою управління вогнем, запропонованою нам українською стороною”, – розповів експерт.

“Завдяки співпраці із харківським підприємством ми могли б отримати надзвичайно потужні танки для нашої армії, а також запропонувати цей товар третій стороні”, – підсумовував він.

Окрім представників «Завод ім. Малишева» на зустрічі був представлений директор ХКБМ ім. Морозова з маркетингу Волченко, саме це підприємство розробило проект модернізації Т-55АГМ (фото на головній).

Поделиться публикацией