ФІНСЬКИЙ ВИРОБНИК БРОНЕСТАЛІ ЗАПЕВНЯЄ У ВИСОКІЙ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ, ПОСТАВКУ ЯКОЇ ЗАБЛОКУВАЛО ПРЕДСТАВНИЦТВО МІНОБОРОНИ

Фінська корпорація Miilux Ltd, яка є виробником бронесталі Miilux Protection 500, запевняє у високій якості своєї продукції і закликає припинити стосовно неї дискредитаційну інформаційну кампанію, викликану відмовою військового приймання Міністерства оборони України брати БТР-4.

Про це йдеться в офіційному листі керівництва корпорації, направленому на адресу ДК «Укроборонпром», Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та посольства України у Фінляндській Республіці, передала 5 липня прес-служба концерну.

«Репутація нашої компанії, відомого і надійного виробника сталі, яку використовують в бронетехніці протягом багатьох років, поставлена ​​під сумнів. Наша сталь тестувалася не тільки в дослідницьких умовах, але і в військових», — відзначають в фінської компанії.

У Miilux Ltd запевняють, що виробництво бронесталі «відповідає всім необхідним стандартам якості в Європейському Союзі і має всі сертифікати хімічного аналізу, який підтверджує її придатність для використання у виробництві військової техніки в Україні».

Новини по темі: Київський бронетанковий завод купив у фірми «прокладки» власні запчастини до БТР-3ДА на 9 млн гривень

Варто відзначити, що 14 одиниць бронетехніки, виготовленої з бронесталі Miilux Ltd, вже були прийняті в експлуатацію українськими військовими ще два роки тому.

«І за цей час ніяких нарікань на якість броні, використаної в цих машинах, не надходило», — підкреслюється в повідомленні.

У листі компанії згадується, що 19 грудня 2018 року було підписано черговий контракт між представником Miilux Ltd і Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова.

«Контракт був виконаний в повному обсязі і в обумовлені терміни. Сталь, вироблена Miilux Ltd, разом з супутніми документами (інвойсами, сертифікатами і т.д.) була поставлена ​​в Україну», — повідомляють представники Miilux Ltd, додавши, що в разі необхідності корпорація готова повторно надати необхідну супутню документацію, яка була надана разом з продукцією представникам ДП «ХКБМ ім. Морозова».

Нагадаємо, 85-е військове представництво, яке працює на ДП «ХКБМ ім. Морозова», в черговий раз заблокувала виробництво БТР-4 з броні Європейського Союзу. Вони заявляють, що в бронесталі Miilux Protection 500 виявлено більше сірки і фосфору, ніж визначено в нормах часів СРСР, і тому, на думку чиновників Міноборони, її неможливо використовувати для БТР-4.

Поделиться публикацией