У ЧОТИРЬОХ РЕГІОНАХ РОСІЇ ПРОХОДЯТЬ НАВЧАННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ АВІАЦІЇ

У Саратовській, Амурській, Іркутській та Рязанській областях проходять масштабні льотно-тактичне навчання Дальньої авіації Росії. Керує маневрами, які триватимуть до 9 липня, командувач Дальньої авіації генерал-лейтенант Сергій Кобилаш.

Про це 7 липня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

«Всього в навчаннях буде задіяно близько 20 одиниць авіаційної техніки, включаючи стратегічні ракетоносці Ту-160 і Ту-95МС, літаки-заправники Іл-78», — повідомили у вівторок в Міноборони РФ.

Перелік завдань, поставлених екіпажам, значний. Льотчики, зокрема, повинні відпрацювати перебазування авіаційної техніки на оперативні аеродроми, виконати польоти з дозаправкою в повітрі, потренуватися в бойовому застосуванні засобів ураження по наземних цілях на полігонах. Хоча реального пуску ракет в сценарії навчань немає, електронні пуски там передбачені.

Уже відомо, як був організований перший етап льотно-тактичного навчання в авіадивізії, дислокованої на аеродромі Енгельс (Саратовська область). Все почалося з того, що з’єднання підняли по тривозі. Практично відразу екіпажі стратегічних ракетоносців Ту-95МС виконали нічні польоти з умовними пусками крилатих ракет. Крім того, уточнили в Міноборони РФ, особовий склад виконав завдання щодо виведення авіаційної, автомобільної і спеціальної техніки з-під удару умовного противника.

Поделиться публикацией