У США НАЗВАЛИ ГОЛОВНІ ПЕРЕШКОДИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ОЗБРОЄНЬ В РОСІЇ

У США назвали головні перешкоди для розвитку озброєнь в Росії.

Про це 21 липня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на  експертів американської дослідницької корпорації RAND в своїй доповіді.

За їх словами, Росії частково вдалося модернізувати застарілі озброєння і створити їх нові типи, щоб успішно конкурувати з США в цій сфері. Як приклад унікальних російських систем наводяться танк Т-14 «армату» і гіперзвукова ракета «Циркон». Також наголошується, що Москва змогла подолати ряд проблем, що виникли в 90-х роках, і тепер терміни створення нових озброєнь в країні приблизно такі ж, як в Штатах.

Проте, на думку експертів, Росія стикається з низкою проблем в даній галузі, а її оборонні підприємства відстають від американських. Так, серед перешкод фахівці називають відносно низьку продуктивність праці, брак кадрів у сфері НДДКР і санкції з боку західних країн.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони США Джон Кірбі назвав російські розробки в області гіперзвукового зброї дестабілізуючим фактором. «Нові російські гіперзвукові системи — потенційно дестабілізуючий фактор і представляють помітну загрозу, тому що ці системи сумісні з ядерними», — пояснив Кірбі.

Поделиться публикацией