У ПЕРШОМУ КВАРТАЛІ 2020 РОКУ «ЗАВОД МАЛИШЕВА» ВДВІЧІ ЗБІЛЬШИВ ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА

У першому кварталі 2020 року «Завод Малишева» вдвічі збільшив обсяги виробництва

Харківський «Завод імені Малишева»,  що входить до складу ДК «Укроборонпром», вийшов на новий рівень обсягів виготовлення військової продукції й у першому кварталі поточного року вдвічі збільшив виробничі показники проти аналогічних за минулий рік. Про це повідомив генеральний директор ДП «Завод імені В. О. Малишева» Василь Крилас, повідомив 10 квітня портал АрміяInform.

«Аналіз роботи підприємства в першому кварталі 2020 року, як порівняти з показниками аналогічного періоду 2019 року, продемонстрували, що за перші три місяці нам удалося забезпечити зростання обсягу товарної продукції розміром 211 %, – розповів директор підприємства. – Якщо у січні-березні минулого року обсяг товарного випуску продукції на заводі Малишева становив близько 142 млн грн, нині такі показники дорівнюють 301 млн грн», – повідомив Василь Крилас.

Так, у поточному році на заводі Малишева виготовлено 26 танкових двигунів. У січні – 6, у лютому та березні підприємство випускало по 10. Як зазначив Василь Крилас, попри введений у державі карантин, завод Малишева повністю виконав запланований обсяг робіт та продукції в рамках контрактних зобов’язань, повідомила пресслужба ДК «Укроборонпром».

Усього у першому кварталі поточного року реалізовано продукції на 326 млн грн, що на  68 % більше, ніж за аналогічний квартал минулого року (193 млн грн у 2019-му).

За словами директора з виробництва ДП «Завод імені В. О. Малишева» Германа Сметаніна, нині завод поступово завантажує виробничі потужності, передусім агрегатного виробництва. Після підписання нових контрактів у рамках державного оборонного замовлення на наступні роки завод Малишева здатен буде не тільки утримати показники товарного випуску військової продукції, а й збільшити їх: «Найближчим часом ми плануємо відвантажити чергову партію техніки для Міністерства оборони України. Мова йде про партію модернізованих БМ «Булат». Крім того, завод завершить виробництво корпусів БТР-4 для ХКБМ. Філія з випуску двигунів також виготовлятиме щомісяця 10 двигунів згідно з затвердженим графіком», – повідомив директор з виробництва.

Поделиться публикацией