У НОВИЙ ПАКЕТ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ ВІД США УВІЙШЛИ 105-ММ АРТИЛЕРІЙСЬКІ БОЄПРИПАСИ

У новий пакет допомоги Україні від Сполучених Штатів увійшли 105-мм артилерійські боєприпаси.

Про це 24 черня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Пентагон.

Також передадуть високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.

Напередодні США оголосили про новий пакет оборонної допомоги для України на суму 450 мільйонів доларів для забезпечення критичних потреб ЗСУ в озброєнні перед обличчям російського повномаштабного вторгнення.

До нього заклали передачу ще чотирьох додаткових ракетні пускових установок HIMARS. Проте,що Збройні Сили України отримають причіпні гаубиці калібру 105-мм, стало відомо у травні.

Окрім цих ракетних систем, Сполучені Штати надають Україні 36 тисяч артилерії боєприпасів калібру 105-мм18 тактичних транспортних засобів для пересування 155-мм артилерії, 1200 гранатометів2000 кулеметів18 прибережних та річних патрульних катерів, а також запчастини та інше обладнання.

Ця допомога виділяється в рамках механізму президентських повноважень, і це вже 13-й раз, коли глава Білого дому застосовує цей формат для відправки оборонної допомоги Україні.

«Сполучені Штати наразі виділили Україні близько 6,8 мільярда доларів на безпеку з початку роботи адміністрації президента Байдена, включаючи приблизно 6,1 мільярда доларів з початку неспровокованого вторгнення Росії 24 лютого», – сказав виконуючий обов’язки прес-секретаря Пентагону Тодд Брессіл.

Поделиться публикацией