РОСІЯНИ ВЕЗУТЬ З-ЗА УРАЛУ ЧЕРГОВИЙ ЕШЕЛОН ЗІ СТАРОЮ БРОНЕТЕХНІКОЮ

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – росіяни везуть з-за Уралу черговий ешелон з бронетехнікою. На платформах можемо побачити танки типу Т-72 і Т-64. Скоріш за все, поїзд з цією бойовою технікою прямує до тимчасово окупованих районів Сходу України, для поповнення поточних втрат частин армії РФ.

Про це 24 червня ц.р. повідомив Defense Express.

«Якщо пильніше придивитися, то побачимо, що рашисти на своїх платформах везуть танки типу Т-64А. Танки цього типу відрізняються зокрема тим, що на них стоїть морально та фізично застарілий приціл навідника ТПД-2-49», — йдеться в повідомленні.

Інформується, що стабілізатор гармати на таких танках – слабких. Через відсталу систему управління стрільбою вогнева міць танків типу Т-64А на 20-30% слабкіша, аніж навіть у їх «наступників» — танків типу Т-64Б.

Теоретично, Т-64А можна модернізувати до рівня Т-64Б, зокрема через установку лазерного прицілу, щоб хоча би покращити вогневу міць цього «древнього» танка. Але схоже, що орки вирішили «проскочити» етап можливої модернізації цих танків, і одразу перейти до етапу утилізації Т-64А в боях проти ЗСУ.

Тим більш, формально Т-64 усіх модифікацій зараз на озброєнні армії РФ не перебувають, скільки таких танків може стояти на базах зберігання – у відкритому доступі даних нема. Тому виходить, що рашисти запустили «конвеєр» по утилізації ніяк необлікованого «металобрухту» на гусеницях.

 

Поделиться публикацией