У НАС ЩЕ НЕ БУЛО ВТРАТ ЖОДНОЇ СИСТЕМ HIMARS – КОМАНДУВАЧ ОК «ПІВДЕНЬ»

Українські військові дуже швидко опанували реактивні системи залпового вогню HIMARS і показали ефективність їхнього використання на полі бою з росіянами.

Про це 2 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву командувача військ ОК «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука в інтерв’ю Tablet.

«У нас ще не було втрат жодної систем HIMARS. Це демонструє, наскільки добре ми швидко навчилися їх використовувати. Навіть американці були здивовані тим, наскільки ефективно ми використовуємо ці системи. Тому що кожен снаряд влучає в ціль. Кожен снаряд руйнує міст чи склад боєприпасів. Наші союзники також побачили надзвичайну економічну ефективність того, як ми використовуємо снаряди», — сказав він.

Ковальчук додав, що кожен випущений снаряд із HIMARS знищує російську техніку чи боєприпаси, що у багато разів перевищує його вартість.

Командувач військ ОК «Південь» наголосив, що нині Україні більш за все потрібне важке озброєння.

«У нас уже мобілізовано пів мільйона людей, і ми можемо мобілізувати ще пів мільйона, якщо це буде необхідно. Що нам зараз потрібно для продовження операції, так це більше важкого озброєння», — зазначив він.

Поделиться публикацией