У НАСТУПНОМУ РОЦІ ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У ЗСУ МАЄ ЗБІЛЬШИТИСЯ – О. РЕЗНІКОВ

Солдат нині отримує 10300 гривень, а на ринку праці мінімальний дохід, який може отримати хлопець чи дівчина цього віку, — 14 тисяч гривень. Різниця суттєва. Збройні Сили — найбільший роботодавець у країні.

Про це розповів міністр оборони України О. Резніков для LB.ua.

Крім того, він додав, що є указ Президента про прив’язку до 2023 року базової ставки для грошового забезпечення у Збройних Силах до двох мінімальних зарплат.

«Наша амбіція — поступово робити такі збільшення, наскільки дозволятиме ресурс»,− говорить Олексій Резніков.

Також міністр оборони України розповів, що із 261 тисячі військових строкова служба становить лише 10%, решта — контрактники і відповідно збільшення всім грошового забезпечення вимагає величезних видатків бюджету.

«Можливо, фіскальне поле дозволить зробити це всередині року, і я проситиму Сергія Марченка винести це питання на голосування в парламенті. Але у 2023 році ми маємо вийти на реальне збільшення. Ми вже почали це робити з найбільш чутливих професій — як я казав, медиків, льотчиків, військовослужбовців Сил спеціальних операцій, бо там складна підготовка, випробування і вимоги до виконання бойових задач, снайперів», − додав Міністр оборони.

Поделиться публикацией