У НАВЧАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ «ДЕСНА» ПРОЙШЛИ ВИПРОБУВАННЯ ББКМ «КОЗАК-2М1» І СБА «ВАРТА-НОВАТОР»

У випробуваннях брали участь командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Олександр Сирський, представники командування РВіА, управління бойової підготовки, розвідувального управління, управління зв’язку та інформаційних систем і армійської авіації Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України.

Крім того, під час проведення випробування дослідного зразка ББКМ «Козак-2М1» генерал-лейтенант Олександр Сирський виконав вправи зі стрільби з 12,7-міліметрового великокаліберного кулемета НСВТ.

Спеціалізований броньований автомобіль «Варта-Новатор» і багатофункціональний бронеавтомобіль «Козак-2М1» на випробуваннях підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики та отримали позитивну оцінку від всіх представників робочої групи.

Козак-2М1 — це повноцінний броньовик, призначений для виконання широкого кола бойових завдань. Козак-2М1 навіть класифікований інакше — як «броньована бойова колісна машина», а не «спеціалізований броньований автомобіль», як попередні бронеавтомобілі, які випускалися. По суті, Козак-2М1 — це «компактний БТР».

СБА «Варта-Новатор» — броньована машина, створена на посиленому шасі Ford F-550. Легкий і маневрений СБА «Варта-Новатор» ідеально підходить для спецпідрозділів.

Поделиться публикацией