У ВР РАДІ ЗАРЕЄСТРУЮТЬ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО НАЦІОНАЛІЗАЦІЮ ПАТ «МОТОР СІЧ» — АРАХАМІЯ

У Верхівній Раді зареєструють законопроект про націоналізацію ПАТ «Мотор Січ».

 

Про це 4 березня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії  в ефірі телеканалу «Прямий.

 

«Сьогодні, точніше не сьогодні, а на цьому тижні ми будемо подавати законопроєкт про націоналізацію «Мотор Січі». Ви знаєте, що наклали санкції проти китайських компаній. Це питання обороноздатності… Для того, щоб врегулювати правовий статус цієї компанії», — сказав Арахамія.

Він додав, що з китайською стороною щодо цього питання потрібно проводити переговори.

«Але, мені здається, нам треба реєструвати законопроєкт, тому що зараз повністю не визначений стан підприємства, там працюють декілька десятків тисяч людей. Вони звертаються до нас і просять визначити, який статус і яке майбутнє у цього підприємства», — додав він.

Президент Володимир Зеленський підписав два укази, якими ввів в дію рішення РНБО від 28 й 29 січня про санкції проти китайських інвесторів «Мотор Січ».

Санкції України проти компанії Skyrizon — інвестора в виробництво українських авіаційних двигунів «Мотор Січ» — передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведення капіталів за межі України, заборона угод з цінними паперами, емітенти яких знаходяться під санкціями.

31 січня збори акціонерів «Мотор Січ» в Запоріжжі перервали співробітники Служби безпеки України.

Як повідомляло ZN.UA, Китай направив Україні ноту, в якій висловив стурбованість діями української влади щодо китайських інвесторів «Мотор Січ». Зокрема застосуванням санкцій проти китайських компаній і їх менеджменту.

Незабаром Міністерство закордонних справ України це підтвердило , однак розкривати зміст документа в МЗС не стали, пославшись на конфіденційність дипломатичного листування.

Про можливу реакцію Пекіна і плани Києва щодо «Мотор Січ» читайте в статті Володимира Кравченка «У Піднебесній хмари ходять похмуро…».

Поделиться публикацией