У ВМС СТВОРЮЮТЬ КОМАНДУВАННЯ МОРСЬКОЇ ПІХОТИ ТА МОРСЬКЕ КОМАНДУВАННЯ ЗА ПРИНЦИПАМИ НАТО — ЕКСПЕРТ

У Військово-Морських Силах ЗС України тривають заходи щодо приведення системи управління відповідно до стандартів НАТО. Особовий склад підрозділів, які функціонуватимуть у складі національного флоту згідно нової організаційної структури, вже розпочали курсову підготовку.

Таку інформацію повідомив командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко 24 січня цього року.

На даний час курс проводиться з оперативних, адміністративних питань та питань всебічного забезпечення і підготовки військ.

«Приведення системи управління українських ВМС відповідно до стандартів НАТО, розподіл функцій і завдань між вертикалями управління, а в подальшому переформування усіх структурних підрозділів — важливе і актуальне завдання сьогодення», — розповів командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко.

« І одним із наших перших кроків є створення командування морської піхоти та морського командування», — додав він.

На думку керівника виду Збройних Сил України труднощі даних процесів полягають в обмеженому часовому ресурсі.

«Ми повинні сформувати орган управління, який найближчим часом здійснюватиме керівництво визначеним складом військ та в подальшому виконуватиме завдання на загрозливих для держави напрямках, — підкреслив командувач ВМС»,  — заявив експерт.

 

 

Поделиться публикацией