У ВМС ДОПУСКАЮТЬ СПРОБУ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК ПРОРВАТИСЯ З ТЕРИТОРІЇ КРИМУ

У ВМС допускають спробу російських військ прорватися з території Криму, щоб пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.

У ВМС України не відкидають спроби російських військ прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал, і готуються до ймовірної атаки.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа в інтерв’ю виданню Думская, яке було опубліковано 5 липня.

«Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така відбудеться, то, на жаль, буде багато втрат — і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють — хоча в країні сьомий рік йде війна», — наголосив Неїжпапа.

За його словами, варіант, за якого російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, «розглядається і не відкидається».

«Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу Нептун дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося», — зазначив командувач.

При цьому він вказав, що підрозділи ВМС «готуються не тільки до окопної війни, але і до наступальних дій — до роботи підрозділів в міських умовах, до виконання завдань і бойових дій не тільки в обороні, до маневрених дій».

«Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії (так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі), то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики», — підсумував глава ВМС.

 

Поделиться публикацией