УРЯД ІНДІЇ ОГОЛОСИВ ПРО НАМІР ЗБІЛЬШИТИ ОБОРОННІ ВИТРАТИ

Напередодні відкриття Міжнародної авіакосмічної виставки Aero India 2021, яка пройде з 3 по 5 лютого в Бангалорі, стали відомі основні планові показники оборонного бюджету Індії на 2021-2022 ф.р.

Таку інформацію повідомив портал «Новости ВПК».

Федеральний уряд Індії 1 лютого оголосило про намір збільшити оборонні витрати в 2021/2022 ф.р. на 1,45% — до 4,78 трлн. індійських рупій (65,4 млрд. дол.).

Для порівняння: в поточному році оборонні витрати становлять 4,71 трлн. індійських рупій (64,4 млрд. дол.).

Як повідомляє Jane’s Defence Weekly з посиланням на представників Міністерства оборони, проект оборонного бюджету, який був представлений в парламенті міністром фінансів Нірмалой Сітхараман, передбачає спрямування 1,16 трлн. індійських рупій (15,87 млрд. дол.) на виплату пенсій військовим. За вирахуванням цієї суми, 3,62 трлн. рупій (49,53 млрд. дол.) залишаються на потреби трьох видів збройних сил і пов’язаних з ними департаментів і організацій, включаючи Управління збройових заводів OFB (Ordnance Factory Board), Організацію оборонних досліджень і розробок МО Індії (DRDO) і Генеральний директорат з забезпечення якості.

За оцінкою аналітиків, новий оборонний бюджет, який складає менше 1,4% ВВП країни, підтверджує тенденцію зниження військових витрат Індії, що спостерігалася в останні роки, незважаючи на зростаючі проблеми безпеки в безпосередній близькості від кордонів країни. За інформацією представників ВС Індії, навіть військове протистояння з Китаєм в районі лінії фактичного контролю в Гімалаях призвело лише до дуже незначного збільшення оборонних витрат.

 

Поделиться публикацией