УРЯД УХВАЛИВ ПРІОРИТЕТНІ ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ. З НИХ 23 МІНСТРАТЕГПРОМУ

Кабінет Міністрів України розпорядженням N 1581-р. від 16 грудня 2020 року  затвердив перелік із понад сотні пріоритетних для держави інвестиційних проектів до 2023 року. 23 проекти з них напрацьовані Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості спільно з Мінекономіки та промисловцями. Про це 21 грудня ц.р. повідомили в прес-службі Мінстратегпрому.

Серед проектів: модернізація сімейства літаків Ан-124-100 та Ан-225, дослідно-конструкторські роботи з імпортозаміщення виробів та матеріалів виробництва РФ на серійне вітчизняне виробництво ДП «Антонов» на літаках сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-178, ракетно-космічний комплекс повітряного старту, створення ракетного рідинного двигуна РД870, серійне виробництво комплекту транспортних засобів УСПУ, ТЗМ, ТМ для РСЗВ «Вільха М», виробництво важкої БМП «Кевлар»,  організація серійного виробництва 30 пострілів для АГС-17 та 40 мм для підствольного гранатомету ГП-25, а також ліній виробництва патронів різного калібру для стрілецької зброї та ще низка проектів.

Заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Віталій Немілостівий коментуючи прийняття даного розпорядження зазначив: «Мінінстратегпром продовжує спільну роботу із розширення напрямів на усі стратегічні галузі вітчизняної промисловості, а також шукатиме шляхи для їхньої реалізації».

 

Поделиться публикацией