УКРАЇНСЬКІ ПРИВАТНИКИ ПРАГНУТЬ ЛІЦЕНЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА РАКЕТ-НОСІЇВ

Україна обговорила з США ліцензування діяльності з виробництва ракет-носіїв в Україні недержавними компаніями. А саме, з ініціативи Дніпровського космічного кластера, зокрема, юридичної фірми DLA Piper Ukraine і The Potomac Foundation в Американській торговельній палаті в Україні відбувся круглий стіл щодо реформування нормативно-правового регулювання оборонно-промислового та аерокосмічного комплексу країни.

 

Така інформація з’явилася на сторінці Дніпровського космічного кластера в Facebook.

 

На круглому столі були присутні серед інших представники Посольства США в Україні, профільних комітетів Верховної Ради України, Державного космічного агентства України, ДК «Укроборонпром», ДП «Антонов», Ukrainian Freedom Fund і інших організацій державного і приватного сектора.

 

Сторони провели дискусію щодо ліцензування діяльності з виробництва ракет-носіїв в Україні недержавними компаніями; доступу до інфраструктури державних підприємств, зокрема з метою проведення випробувань ракет-носіїв; регулювання зовнішньоекономічної діяльності виробників космічних об’єктів, а також вдосконалення правової бази міжнародного співробітництва.

Вирішено ініціювати створення робочої групи для вироблення пропозицій щодо розвитку української космічної промисловості.

Пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази будуть спрямовані в Кабмін протягом місяця.

Поделиться публикацией