УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКИЙ «АНТАРЕС» ВИВІВ НА ОРБІТУ ВАНТАЖНИЙ КОРАБЕЛЬ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНУ ДУХОВКУ

Українсько-американська ракета-носій «Антарес» 2 листопада вивела на орбіту вантажний корабель «Сігнус», який доставить на МКС корисний вантаж для екіпажу та наукових досліджень, а також експериментальну духовку, в якій проведуть дослідження властивостей теплопередачі та процесів приготування їжі в умовах мікрогравітації.

Як повідомило ДКБ «Південне» у Facebook, в рамках місії NG-12 на «Антаресі» до Міжнародної космічної станції доправлять провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, устаткування для станції та виходу у відкритий космос.

«За даними NASA, основні завдання, які будуть виконані під час поточної місії, включають доставку на МКС обладнання для магнітного альфа-спектрометра, призначеного для пошуку ознак темної матерії та антиматерії. Буде проведено випробування «спеціального жилета» AstroRad, призначеного для захисту космонавтів від радіації» — зазначено у повідомленні.

Також «Сігнус» доставить на станцію експериментальну духову шафу Zero-G в якій будуть проведені дослідження властивостей теплопередачі та процесів приготування їжі в умовах мікрогравітації.

«Ще один експеримент, який називається «The Made in Space Recycler» – пристрій для переробки пластику, що розглядається з точки зору збереження навколишнього середовища, буде протестовано в процесі переробки пластику на нитку для 3D-друку, яка потім може бути використана в пристрої «Made in Space Manufacturing Device» – 3D-принтері Refabricator, який працює в орбітальній лабораторії МКС з 2016 року», — повідомили  у КБ.

Поделиться публикацией