УКРАЇНСЬКА МОРСЬКА АВІАЦІЯ ПРОВЕЛА НАВЧАННЯ НАД ЧОРНИМ МОРЕМ

Під час навчань, які тривали тиждень, екіпажі вертольотів ВМСУ вдосконалювали льотну підготовку, відпрацювали елементи пошуку та надання невідкладної допомоги постраждалим та евакуації.

На узбережжі Чорного моря завершилися льотно-тактичні навчання морської авіації Військово-морських сил України з відпрацювання різних сценаріїв застосування підрозділів морської авіаційної бригади під час забезпечення дій підрозділів і кораблів ВМСУ, повідомила «Армія Інформ».

У навчаннях брали участь особовий склад бригади, протичовнові вертольоти Мі-14 і Ка-27, а також літаки Ан-26.

Під час навчань, які тривали тиждень, екіпажі вертольотів ВМСУ вдосконалювали льотну підготовку, відпрацювали елементи пошуку та надання невідкладної допомоги постраждалим та евакуації. Серед іншого вертолітники відпрацювали пошук та відстеження підводного човна супротивника із подальшим нанесенням бомбового і торпедного ударів.

За даними Міністерства оборони України, у 2019 році українські військові візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях, шість з яких проводитимуться на території України.

Заплановано проведення 250 заходів оперативної підготовки і до 2000 основних заходів: командно-штабних навчань і тренувань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ, понад 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад і підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

Поделиться публикацией