УКРАЇНСЬКА АРМІЯ ВЖЕ ІМПЛЕМЕНТУВАЛА 303 НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТИ НАТО

Українська армія вже імплементувала 303 нормативних документи Північноатлантичного альянсу.
Про це 19 вересня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву начальника управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва та верифікації ЗС України полковника Андрія Павелко.
Павелко уточнив, що більшу частину роботи над інтеграцією України в Альянс складає впровадження практик, принципів і стандартів НАТО.
«На сьогодні вже запроваджено 303 нормативних документи НАТО шляхом розроблення 331 національного документа. Запроваджені стандарти НАТО застосовуються у таких галузях, як воєнна політика, безпека та стратегічне планування, операції та бойові дії, розвідка, інформаційні та психологічні операції, зв’язок, розроблення, поставлення на виробництво та прийняття на озброєння зразків озброєння, військової та спеціальної техніки, стратегічні комунікації та гендерні перспективи», — уточнив Павелко.
Він уточнив, що минулого року Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями (ЕОР). Це дає можливість для подальшого поглиблення практичного співробітництва.
«Найвищим ступенем нашої співпраці з НАТО є участь національного персоналу та контингентів в операціях та місіях з підтримання міжнародного миру та безпеки під проводом Альянсу. Сьогодні ми продовжуємо надавати внесок в миротворчі зусилля Альянсу, беручи участь в операції НАТО у Косові (KFOR. — ред.), де виконує завдання інженерний підрозділ Збройних Сил України чисельністю 40 військовослужбовців», — додав він.

Поделиться публикацией