УКРАЇНА ПРЕДСТАВИЛА КОНЦЕПТ ГІПЕРЗВУКОВОЇ РАКЕТИ

Україна представила концепт гіперзвукової ракети — вона отримала назву «Блискавка». В якості носія розглядається фронтовий бомбардувальник Су-24М, винищувач Су-27 і інші крилаті машини.

Про це пише Naked Science з посиланням на блог Центру аналізу стратегій і технологій bmpd.

Новинки українського ВПК були продемонстровані в рамках виставки «Зброя та безпека — 2019». Відео з’явилося на YouTube-каналі «Мілітарній Портал».

В описі до ракети «Блискавка» говориться, що вона зможе розвивати надзвукову швидкість, однак, на думку незалежних експертів, конструкція свідчить про можливість польоту на гіперзвукової швидкості.

«Конструкторське бюро» Південне «на виставці представило стенд з новітніми перспективними розробками аерокосмічного напрямку, зокрема макет надзвуковий авіаційної керованої ракети» Блискавка «, макет реактивного снаряда» Тайфун-1 «, макети РН» Циклон-1М «,» Циклон-4М » , «Антарес», космічного апарату дистанційного зондування Землі YuzhSat, деталі та зразки РКТ, виготовлені з використанням адитивних і перспективних технологій », — йдеться в повідомленні прес-служби КБ« Південне ».

Як повідомляється на стенді КБ, ракета класу «повітря — поверхня» може бути оснащена проникаючої фугасної, осколково-фугасної і іншими бойовими частинами. В якості носія можуть виступати радянський фронтовий бомбардувальник Су-24М, винищувач Су-27, а також інші бойові літаки. Застосування ракети не зажадає істотного переобладнання старих машин.

Гіперзвуковим літальним апаратом називають апарат, який може виконувати політ в атмосфері з гіперзвукової швидкістю (більшою чи рівною п’яти махам) і маневрувати з використанням аеродинамічних сил.

Поделиться публикацией