УКРАЇНА ПОСТАВИЛА ДО САУДІВСЬКОЇ АРАВІЇ 140 ПТРК ТА 840 РАКЕТ

Україна продовжує постачання сучасних вітчизняних протитанкових комплексів до Саудівської Аравії. Так, в цьому році арабська країна вже отримала 140 нових українських ПТРК («Скіф» та «Корсар» та 840 керованих ракет до них.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Згідно з даними ресурсу ImportGenius (відстежує експортно-імпортні операції), дочірнє підприємство ДК «Укрспецекспорт» державне підприємство «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес» (ДП СЗТФ «ПРОГРЕС»), за перші два місяці цього року здійснила відправки до Міністерства внутрішніх справ Королівства Саудівська Аравія, через миколаївський морський порт, чотирьох партій протитанкових керованих систем та ракет виробництва Київського державного конструкторського бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Усього за січень-лютий 2019 року до Саудівської Аравії було поставлено 60 130-мм ПТРК «Скіф» (з тепловізійними камерами Eye Lr S виробництва турецької компанії Aselsan), 80 легких переносних 107-мм ПТРК «Корсар», 400 осколково-фугасних ракет калібру 130 мм РК-2ОФ, 400 осколково-фугасних ракет калібру 107 мм РК-3ОФ та по 20 навчальних ракет до двох моделей ПТРК. Загальна сума постачання склала близько 57,85 млн доларів.

ПТРК “Скіф” Фото: РНБОУ

Нагадаємо, що у минулому році Україна вже поставляла до Саудівської Аравії ПТРК «Скіф» та «Корсар», а також ракети та тренажери до них. Всього за півроку замовнику було відвантажено 50 ПТРК «Скіф», 15 ПТРК «Корсар», 300 тандемних-кумулятивних 130-мм ракет РК-2С, 100 осколково-фугасних ракет калібру 107 мм РК-3ОФ, 30 учбових ракет та декілька тренажерів і макетів на загальну суму у 107,2 млн доларів.

Таким чином, менше ніж за рік, Королівство Саудівська Аравія придбало в України 205 нових протитанкових комплексів («Скіф» та «Корсар») та 1270 керованих ракет для них. Загальна сума поставленої військової продукції (з урахуванням вартості тепловізорів Aselsan Eye Lr S) склала близько 165 млн доларів.

Варто зазначити, що вітчизняні ПТРК вже декілька років стабільно надходять на озброєння Збройних сил України. Їх вже активно використовують у зоні проведення ООС. Так, 8 лютого ми повідомляли, що розрахунки вітчизняних ПТРК за п’ять днів знищили 4 одиниці техніки терористів.

Поделиться публикацией