УКРАЇНА ОТРИМАЄ ЛЕТАЛЬНУ ЗБРОЮ ВІД США

Міністр оборони України генерал Степан Полторак заявив, що в питанні передачі американської летальної зброї в Україну досяг «повного розуміння» главою оборонного відомства США Джеймсом Меттісом. Про це 2 лютого він повідомив у Посольстві України у Вашингтоні за результатами зустрічі в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянули всі питання, в тому числі питання, пов’язане з рішенням Сполучених Штатів про передачу (Україні – ред.) летальної зброї. Ми обговорили механізм, як це буде розвиватися, і є повне порозуміння в цьому», — зауважив глава українського оборонного відомства.

Міністр подякував американській стороні за «надзвичайно своєчасне й правильне рішення» з приводу передачі летального озброєння  Україні. Він назвав це «великим сигналом для України та сигналом для Росії, що Україна не залишилась сам-на-сам з агресією з боку РФ». Це також, за його словами, є сигналом для інших партнерів про необхідність допомагати і співпрацювати з Україною.

«Рішення (Сполучених Штатів – ред.) було своєчасним і правильним, і передача (зброї – ред.) буде здійснена своєчасно й дуже продумано», — підсумував Полторак.

Поделиться публикацией