УКРАЇНА ОТРИМАЄ ВІД КАНАДИ СУЧАСНІ БРОНЬОВАНІ МАШИНИ

Україна отримає від Канади сучасні броньовані машини та камери для безпілотників Bayraktar TB2.

Про це 1 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на CBC.

На завершенні саміту лідерів НАТО в Мадриді, у четвер 30 червня, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада працює над завершенням угоди щодо надання Україні 39 броньованих машин бойової підтримки (ACSV).

Машини призначалися для канадської армії та були в процесі доставки, але замість цього будуть передані Збройним Силам України.

Нова бронетехніка надійде у якості військово-технічної допомоги, яка необхідна для боротьби проти окупаційних військ РФ.

 «Легкі броньовані машини, які ми будемо направляти [Ред, – в Україну], є вкрай ефективними. Ми просто раді, що допомагаємо, і продовжимо вивчати можливості й реагувати на запити [Ред, – України]», – сказав Трюдо журналістам.

Окрім бронетехніки, Канада передасть додаткові шість камер з високою роздільною здатністю для використання на безпілотникахBayraktar TB2, які за замовленням України виробляються у Туреччині.

Очікується, що бронетранспортери прибудуть в Україну цього літа після того, як українські військові пройдуть необхідне тренування.

Поделиться публикацией