УКРАЇНА МАЄ НАМІР СТАТИ НАЙБІЛЬШИМ ВИРОБНИКОМ ЗБРОЇ В ЄВРОПІ

За останній місяць потужності українського оборонно-промислового комплексу зросли вдвічі. Найбільший акцент робиться на виробництві українських ракет

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин заявив, що Україна має амбіції стати найбільшим виробником зброї в Європі. Про це він розказав в інтерв’ю PAP.

«Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі», – наголосив Камишин. «Перш за все, ми розбудовуємо міць України як виробника зброї. Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет», – додав міністр. Конкретних цифр щодо виробничих потужностей українського оборонно-промислового комплексу Камишин не назвав, але, за його словами, за останній місяць вони зросли вдвічі. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України є одним із співзасновників проєкту Brave 1, який надає підтримку розробкам defense tech в Україні. За словами Камишина, цей проєкт має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міністерством оборони України. Проєкт також орієнтований на іноземних інвесторів. «Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це, своєю чергою, дасть їм можливість його модернізувати. Я думаю, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, буде продаватися не тільки в Україні», – сказав Камишин. Нагадаємо, що українські інженери створили дешеву крилату ракету, яка може знищити оборону РФ. За словами розробників, дешева «Трембіта» може знищити оборону Росії, виснаживши системи її протиповітряної оборони.

Поделиться публикацией